معرفی سوئینگ تریدینگ (Swing trading) یا معاملات نوسانی

معاملات نوسانی یک استراتژی معاملاتی معمول است که می تواند برای معامله گران مبتدی ایده آل باشد. معامله گران نوسانی در بیشتر بازارهای مالی مانند فارکس، سهام و ارز دیجیتال فعال هستند

معاملات نوسانی چیست؟

معاملات نوسانی نوعی معامله است که تریدرها (معامله گران) برای خرید و فروش سهام زمانی که شاخص ها روند صعودی (مثبت) یا نزولی (منفی) را نشان می دهند که ممکن است از یک شب تا چند هفته متغیر باشد از آن استفاده می کنند. هدف از معاملات نوسانی سرمایه گذاری در خرید و فروش پایین و سقوط های میان دوره ای در یک روند کلی بزرگتر است.

تریدرها از شاخص های فنی برای تعیین اینکه سهام خاص دارای شتاب و بهترین زمان برای خرید یا فروش هستند استفاده می کنند. برای استفاده از فرصت ها تریدرها باید سریع اقدام کنند تا شانس خود را برای سود دهی در کوتاه مدت افزایش دهند.

undefined

معاملات نوسانی چگونه کار می کنند؟

معاملات نوسانی در تلاش است تا از "نوسانات" صعودی و نزولی قیمت اوراق بهادار استفاده کند. تریدرها امیدوارند که در یک روند کلی بزرگتر حرکات کوچک را ثبت کنند. تریدرهای نوسان قصد دارند بسیاری از بردهای کوچک را به دست آورند که به آن ها سود قابل توجهی می افزاید. به عنوان مثال تریدرهای دیگر ممکن است پنج ماه منتظر بمانند تا 25 درصد سود کسب کنند در حالی که تریدرهای نوسان ممکن است هفته ای 5 درصد سود کسب کنند و در بلند مدت از سود تریدرهای دیگر فراتر روند.

بیشتر معامله گران نوسان از نمودارهای روزانه (مانند 60 دقیقه، 24 ساعت، 48 ساعت و...) برای انتخاب بهترین نقطه ورود یا خروج استفاده می کنند. با این حال برخی ممکن است از نمودارهای چهارچوب زمانی کوتاه تری مانند نمودارهای 4 ساعته یا ساعتی استفاده کنند.

undefined

معاملات نوسانی در مقابل معاملات روزانه

معاملات نوسانی و معاملات روزانه از برخی جهات مشابه به نظر می رسند. عامل اصلی تمایز این دو تکنیک، زمان موقعیت نگه داشتن است. در حالی که تریدرهای نوسان می توانند سهام را از یک شب تا چند هفته نگه دارند، معاملات روزانه طی چند دقیقه یا قبل از بسته شدن بازار بسته می شوند.

تریدرهای روزانه یک شبه مواضع خود را حفظ نمی کنند. این اغلب به این معنی است که آنها از قرار دادن مواضع خود در معرض خطرات ناشی از اعلامیه های خبری جلوگیری می کنند. معاملات بیشتر آنها منجر به هزینه های بالا می شود که می تواند سود آنها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. آنها غالباً با اهرم معامله می کنند تا سود حاصل از تغییرات اندک قیمت را به حداکثر برسانند.

تریدرهای نوسانی در معرض غیرقابل پیش بینی بودن خطرات یک شبه هستند که ممکن است منجر به تغییرات قابل توجه قیمت شود همچنین آن ها می توانند موقعیت های خود را به صورت دوره ای بررسی کنند و با رسیدن به نقاط حساس اقدام کنند. برخلاف معاملات روزانه معاملات نوسانی نیازی به نظارت دائمی ندارد زیرا معاملات برای چند روز یا چند هفته ادامه دارد.

undefined

استراتژی های معاملاتی

تریدرهای نوسان می توانند از استراتژی های زیر برای جستجوی فرصت های معاملاتی مفید استفاده کنند:

1. اصلاح فیبوناچی (Fibonacci retracement)

undefined

تریدرها می توانند از یک نشانگر اصلاح فیبوناچی برای شناسایی سطح پشتیبانی و مقاومت استفاده کنند. بر اساس این شاخص آنها می توانند فرصت های معکوس بازار را پیدا کنند. اعتقاد بر این است که سطح فیبوناچی 61.8٪، 38.2٪ و 23.6٪ سطح معکوس احتمالی را نشان می دهد. یک تریدر ممکن است وارد معامله خرید شود که قیمت در یک روند نزولی قرار دارد و به نظر می رسد در سطح 61.8 retracement بهبودی از بالاترین سطح حمایت خود برخوردار است.

2. معاملات T-line (خط T)

undefined

معامله گران برای تصمیم گیری در مورد بهترین زمان ورود یا خروج از معاملات از T-line روی نمودار استفاده می کنند. هنگامی که یک اوراق بهادار بالای T-line بسته می شود این نشانگر ادامه افزایش قیمت است. وقتی امنیت زیر خط T بسته می شود این نشانه ای است که قیمت همچنان ادامه خواهد داشت.

3. Japanese candlesticks

undefined

بیشتر تریدرها استفاده از نمودارهای Japanese candlestick را ترجیح می دهند زیرا درک و تفسیر آنها آسان تر است. تریدرها از الگوهای candlestick خاصی برای شناسایی فرصت های معاملاتی استفاده می کنند.