واقعیت افزوده Augmented Reality چیست و نحوه عملکرد آن چگونه است؟

واقعیت افزوده AR چیست؟

واقعیت افزوده AR یک نسخه پیشرفته از دنیای فیزیکی واقعی است که از طریق استفاده از عناصر بصری دیجیتال، صدا یا سایر محرک‌ های حسی به دست می‌ آید و از طریق فناوری ارائه می‌ شود. این یک روند رو به رشد در میان شرکت‌ هایی است که به طور خاص در محاسبات موبایل و اپلیکیشن های تجاری فعالیت دارند.

در میان افزایش جمع‌ آوری و تجزیه و تحلیل داده‌ ها یکی از اهداف اصلی واقعیت افزوده برجسته کردن ویژگی‌ های خاص دنیای فیزیکی، افزایش درک آن ویژگی‌ ها و به دست آوردن بینش هوشمند و در دسترس است که می‌ تواند در برنامه‌ های کاربردی دنیای واقعی اعمال شود. چنین داده‌ های بزرگی می‌ تواند به اطلاع‌ رسانی در تصمیم‌ گیری شرکت‌ ها و به دست آوردن بینشی در مورد عادات هزینه‌ های مصرف‌ کننده در میان دیگران کمک کند.

نکات کلیدی

واقعیت افزوده AR شامل قرار دادن اطلاعات بصری، شنیداری یا حسی دیگر در دنیای واقعی است تا تجربه فرد را افزایش دهد.

خرده فروشان و سایر شرکت ها می توانند از واقعیت افزوده برای تبلیغ محصولات یا خدمات، راه اندازی کمپین های بازاریابی جدید و جمع آوری داده های منحصربه فرد کاربر استفاده کنند.

برخلاف واقعیت مجازی که محیط سایبری خود را ایجاد می‌ کند واقعیت افزوده به دنیای موجود می‌ افزاید.

درک واقعیت افزوده

واقعیت افزوده همچنان در حال توسعه است و در میان طیف گسترده ای از برنامه ها فراگیرتر می شود. از زمان شکل گیری آن، بازاریابان و شرکت های فناوری مجبور بوده اند با این تصور مبارزه کنند که واقعیت افزوده امری بیش از یک ابزار بازاریابی نیست. با این حال شواهدی وجود دارد که نشان می‌ دهد مصرف‌ کنندگان شروع به کسب منافع ملموس از این فناوری نموده اند و از آن به عنوان بخشی از فرآیند خرید خود انتظار دارند.

برخی از کارشناسان مدت‌ ها حدس می‌ زنند که دستگاه‌ های پوشیدنی می‌ توانند پیشرفتی برای واقعیت افزوده باشند. گوشی‌ های هوشمند و تبلت‌ ها بخش کوچکی از چشم‌ انداز کاربر را نشان می‌ دهند اما برای مثال عینک‌ های هوشمند در صورتی که به اندازه کافی توسعه یابند تا به جریان اصلی تبدیل شوند ممکن است پیوند کامل تری بین قلمرو واقعی و مجازی ایجاد کنند.

نمونه هایی از واقعیت افزوده

برخی از پذیرندگان اولیه در بخش خرده‌ فروشی فناوری‌ های واقعیت افزوده را توسعه داده‌ اند که برای افزایش تجربه خرید مصرف‌ کننده طراحی شده‌ اند. واقعیت افزوده در برنامه‌ های کاتالوگ فروشگاه گنجانده شده است که به مصرف‌ کنندگان اجازه می‌ دهد تصور کنند که محصولات مختلف در محیط‌ های مختلف چگونه به نظر می‌ رسند. به عنوان مثال هنگام خرید مبلمان خریداران دوربین را به سمت مناسب اتاق می گیرند و محصول در پیش زمینه ظاهر می شود.

مزایای واقعیت افزوده می تواند به بخش مراقبت های بهداشتی نیز گسترش یابد جایی که می تواند نقش بسیار بیشتری ایفا کند. برنامه‌ های واقعیت افزوده به کاربران این امکان را می‌ دهند که وقتی موبایل خود را روی تصویر مورد نظر می‌ برند تصاویر سه‌ بعدی و بسیار دقیق از سیستم‌ های مختلف بدن را ببینند. این استفاده از AR به یک ابزار یادگیری قدرتمند برای آموزش متخصصان پزشکی تبدیل شده است.

واقعیت افزوده در مقابل واقعیت مجازی

واقعیت افزوده و واقعیت مجازی اغلب با هم اشتباه گرفته می شوند بنابراین بیایید توضیح دهیم. واقعیت افزوده از محیط واقعی موجود استفاده می کند و اطلاعات مجازی یا حتی یک دنیای مجازی را در بالای آن قرار می دهد تا تجربه را افزایش دهد. به عنوان مثال Pokémon Go را در نظر بگیرید جایی که کاربران در محله های واقعی خود به دنبال شخصیت های متحرکی هستند که در موبایل و یا تبلت خود ظاهر می شوند. در NFL پخش‌ کنندگان از فناوری AR برای تجزیه و تحلیل بهتر نمایش‌ ها استفاده می‌ کنند.

در مقابل واقعیت مجازی کاربران را در یک محیط کاملا متفاوت غوطه ور می کند که معمولاً یک محیط مجازی است که توسط کامپیوترها ایجاد و ارائه می شود. به عنوان مثال کاربران واقعیت مجازی ممکن است در یک صحنه متحرک یا یک محیط دیجیتال غرق شوند. واقعیت مجازی همچنین می تواند برای عکاسی از یک مکان واقعی محلی و جاسازی آن در یک برنامه VR استفاده شود. از طریق یک هدست واقعیت مجازی یک فرد می تواند در ایتالیا قدم بزند به طوری که گویی واقعا آنجاست.